Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اقتضائات هر کشوری در ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، مناسبات و تقاضاهای آن کشور را از مراکز آموزش عالی و دانشگاه‌ها تعیین می‌کند. در شرایطی که اقتصاد ایران در بسیاری از حوزه‌ها نیاز به جراحی‌های اساسی پیدا کرده و اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی، به‌عنوان پیشران‌های محرک اقتصاد با بن‌بست‌هایی روبرو شده، تقاضا و مناسبات از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی نیز تغییر پیدا کرده و امروزه دیگر نمی‌توان عملکرد دانشگاه را صرفاً در جایگاه متصدی آموزش قابل توجیه دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشد فناوری و سرعت بالای تحولات عرصه شبکه و دیجیتال موجب شده تا مفهوم جدیدی از اقتصاد حول دانش و فناوری شکل بگیرد که اکنون با تعبیر «اقتصاد دانش‌بنیان» شناخته می‌شود.

بلاشک در عصر حاضر هیچ داوطلبی دیگر برای دریافت مدرک تحصیلی وارد دانشگاه نمی‌شود، چراکه شرایط شغلی دانش‌آموختگان فعلی پیام امیدوارکننده‌ای به گوش آنها نمی‌رساند. تغییر نسل دانشگاه‌های نسل اول و حتی نسل دوم به دانشگاه‌های فناور و کارآفرین در شرایط کنونی لازمه زیست‌بوم اقتصادی کشور و کلید بقای جایگاه اجتماعی نهاد دانشگاه است. تبدیل دانش فنی به ثروت ارزان‌ترین راه درآمدزایی کلان به‌شمار می‌رود که می‌تواند در شرایط تحریم نیز کمک شایانی به ترمیم اقتصاد کشور بکند.

به‌روزرسانی الگوی ارتباط با صنعت در دانشگاه فناوری پردیس/دانشجویان می‌توانند درس‌های خود را در شرکت‌ها بگذرانند

همجواری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس با پارک علم و فناوری پردیس به عنوان یکی از زیست بوم های مهم فناوری در منطقه فرصتی است که از سال‌ها پیش مغفول مانده بود. مدل ارتباط دانشگاه و صنعت با همجواری این دو ساختار در همکاری اخیر دانشگاه آزاد اسلامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به‌روزرسانی شده و قرار است دانشگاه آزاد واحد پردیس به عنوان دانشگاه فناور و ثروت آفرین تغییر ماموریت داده و بر روی تربیت کارآفرین و فناور در مقاطع تحصیلات تکمیلی متمرکز شود. با تغییر ماموریت این واحد دانشگاهی انتظار می‌رود رشد و ظهور تیم‌های استارت‌آپی در زیست بوم فناوری پردیس بیش از پیش صورت بگیرد.

براساس الگوی تکوین یافته ارتباط صنعت و دانشگاه، دانشجویان مقاطع تکمیلی می‌توانند برخی از دروس خود را در واحدهای فناور بگذارنند و در نهایت با رفع چالشی در آن صنعت، درس مربوط را با موفقیت پشت سر بگذارد. اکنون یکی از مهم‌ترین تصمیماتی که در ماموریت دانشگاه فناوری پردیس دیده شده، امکان سپری کردن دورس در شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور است. دانشگاه فناوری پردیس در این همکاری به عضویت پارک درآمده و همه دانشجویان از تسهیلات فناوری برخوردار می‌شود. یکپارچه‌سازی دانشگاه فناوری پردیس با پارک علم و فناوری هم‌افزایی بی‌نظیری است که دانشگاه آزاد را در آینده نزدیک به یکی از اصلی‌ترین بازیگران اکوسیستم فناوری منطقه تبدیل خواهد کرد.

دانشگاه آزاد پردیس به‌دنبال فرصت‌آفرینی در منطقه فناوری پردیس

حسین میرزاپور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز درباره موقعیت دانشگاه آزاد پردیس در زیست‌بوم فناوری منطقه و ظرفیت‌های بالقوه این واحد دانشگاهی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین تعابیر جهش در تولید، استفاده بیشتر از ظرفیت‌های موجود است. موقعیت بی‌بدیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس با دارا بودن مساحتی بالغ بر 25 هکتار، با دسترسی مستقیم به جاده اصلی تهران و حضور این واحد دانشگاهی در محدوده منطقه جغرافیایی شرق استان تهران از جمله پردیس، بومهن، رودهن، و دماوند و همجواری با پارک علم و فناوری معاونت علمی نهاد ریاست جمهوری و حضور بیش از 8000 واحد صنعتی در این منطقه از جایگاه بسیار مطلوبی برخودار است.

وی افزود: چنین قابلیت‌هایی در شهرستان پردیس بیان‌گر توان آن در جهش تولید است و چه‌ بسا اگر جهش تولید در این شهرستان اتفاق افتد، می‌تواند چرخ تولید، رشد و رونق تولید در بقیه بخش‌های استان را نیز به حرکت درآورد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس بیان کرد: ترویج روحیه پژوهش، بسترسازی برای اجرای پژوهش‌ها و توسعه فناوری و تجاری‌سازی دستاوردهای پژوهشی به صورت پایدار و فراگیر در جهت فناوری ثروت آفرین با تأکید بر اخلاق و ارزش‌ها یکی از ماموریت­های مهم دانشگاه‌های کشور است. در همین راستا در سال‌های اخیر با توجه به پتانسیل بالای اساتید و متخصصان واحد پردیس زیرساخت‌های مطلوبی در حوزه فنی و مهندسی ایجاد کردیم و به عنوان مثال توانستیم طی این یکی دو سال طرح ویلچر ایستاده را که توسط یکی از همکاران گروه مکانیک انجام و یک نمونه از آن ساخته شد به نتیجه برسانیم.

مسئله‌محوری در راستای حل چالش‌های معلولان

میرزاپور با اشاره به مسئله‌محوری دانشگاه آزاد پردیس در حوزه سلامت و توانمندسازی معلولان عنوان کرد: این محصول را در سال جاری به‌صورت اقتصادی و در سطح کلان به عرصه ظهور خواهیم رساند تا در رفع مشکلات معلولان مؤثر واقع شود. همچنین در راستای توسعه علمی کشور و دسترسی به دانشگاه مسئله محور، با هدف ارتقای توان پژوهشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس در راستای حل مسائل راهبردی، پیچیده و بین رشته‌ای و با توجه به تکیه بر تخصص اساتید خود اقدام به تدوین نظام موضوعات با عنوان «سامانه­‌های فیزیکی-سایبری» کرده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات صورت گرفته در واحد پردیس در سال‌های اخیر، همکاری­های مشترک ایجاد شده و تفاهم­نامه­های منعقد شده با پارک فناوری و دانشگاه تهران جنوب، امید است این واحد در آینده‌ای نزدیک به پشتوانه برنامه‌ریزی‌ها، حمایت‌ها و مشارکت همه‌جانبه تمامی دستگاه‌های ذی‌ربط اعم از دانشگاه آزاد اسلامی، معاونت علمی ریاست جمهوری و پارک فناوری پردیس، بازیگران، متخصصان و ذی‌نفعان، به شکل جهت‌دار در راستای توسعه فناوری‌ و رفع نیازهای راهبردی کشور گام‌های موثرتری بردارد و در چشم اندازی کوتاه مدت شعار جهش تولید و برون رفت کشور از تنگناهای اقتصادی در زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی پردیس محقق گردد.

دانشگاه آزاد اسلامی در گام دوم خود با اتکا به رویکردهای تحول‌گرایانه در توسعه زیست‌بوم فناوری و ایجاد بسترهای اشتغال دانش‌آموختگان درحال افزایش میزان سرمایه‌گذاری و مشارکت با نواحی فناوری و نوآوری پیش‌رو در کشور بوده که این حرکت نشان‌دهنده اهتمام ویژه این دانشگاه در تثبیت اکوسیستم فناوری‌های دانش‌بنیان است. راه‌اندازی بازارهای فناوری، سراهای نوآوری، نمایشگاه‌های تخصصی فن‌بازار و شتاب‌دهنده‌ها و برگزاری رویدادهای فناوری در واحدهای دانشگاهی سراسر کشور نوید شروع یک جنبش فراگیر فناوری در کشور را می‌دهد.

انتهای پیام/

358 / 167 پارک علم و فناوری پردیس دانشگاه آزاد پردیس دانشگاه فناور ارتباط دانشگاه با صنعت دانشگاه فناور

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پارک علم و فناوری پردیس دانشگاه آزاد پردیس دانشگاه فناور ارتباط دانشگاه با صنعت دانشگاه فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه فناوری پردیس دانشگاه آزاد پردیس پارک علم و فناوری دانشگاه فناور دانشگاه ها زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۳۰۸۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: بعد از ۱۲ سال اولین آیین‌نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش‌آموزان در هیأت دولت تصویب شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا به ویژه شهیدان مطهری، رجایی و باهنر، پنج هزار معلم شهید و ۳۶ هزار دانش‌آموز شهید و دانش‌آموزان شهید غزه اظهار داشت: معلم جایگاه خطیر و رفیعی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی دارد.

وی با تشریح عملکرد آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش در دوره جدید سعی کرده است با ایجاد حلقه اتحاد، انسجام، همدلی، همفکری، هماهنگی، همسویی و جلب مشارکت همه دستگاه‌های تأثیرگذار در تعلیم و تربیت، امر مهم تربیت فرزندان این سرزمین را دنبال کند که یکی از سر حلقه‌های این اتحاد ائمه جمعه و جماعت هستند که به مثابه پیران و پدران مردم در دیار خود می‌توانند یاریگر نظام تعلیم و تربیت باشند.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نظام تعلیم و تربیت اسلامی را پایه‌گذاری می‌کند و مبنای آن نظریه تعلیم و تربیت دینی و بومی است و به همین دلیل است که اجرای آن بسیار اهمیت دارد و در سال گذشته بر سند تحول بنیادین تمرکز کردیم.

صحرایی تصریح کرد: در آینده بر مبنای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و اقداماتی که این سند خواسته، آموزش و پرورش کشور را اداره می‌کنیم و برای آن نقشه راه طراحی کرده‌ایم که مطابق آن پیش خواهیم رفت.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگری که در آموزش و پرورش طی یک سال گذشته انجام شد، اصلاح فرآیند جذب معلم بود، افزود: معلم با جایگاه رفیع و عظیم خود باید با دقت، صحت و خردمندانه انتخاب شود؛ وی باید فردی باشد که ما در واگذاری امانت‌های خود به او اطمینان کامل حاصل کنیم؛ بنابراین در سالی که گذشت تاریخی‌ترین استخدام کشور اتفاق افتاد، نه از این جهت که حدود ۷۰ هزار معلم جدید وارد آموزش و پرورش شد که از لحاظ کمیت بی‌سابقه است چرا که این رقم معادل با رقم جذب در چند وزارتخانه است.

وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: معلمان ویژه‌ای را انتخاب کردیم و سعی شد گزینش را بسیار دقیق پیاده کنیم. تلاش کردیم معلمانی را انتخاب کنیم که علاوه بر دانش، عشق و علاقه معلمی داشته باشند، امانتداران خوبی برای کشور باشند.

صحرایی با یادآوری اینکه فرزندان این سرزمین ۳۰ سال در دستان معلمان هستند، اظهار داشت: هر معلمی به طور متوسط در طول خدمت خود هزار دانش‌آموز را تربیت می‌کند و جریان تربیتی یک جریان پیوسته و مستمر است؛ بنابراین معلم کارمند نیست و انتخاب او باید با دقت ویژه اتفاق می‌افتاد که چنین شد.

وی ادامه داد: بُعد دیگر کار این است که دانشگاه فرهنگیان که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب است، هم از نظر کمیت و هم از نظر کیفیت وضعیت بهتری نسبت به گذشته دارد، البته وضعیت آن با وضع مطلوب فاصله فراوانی دارد.

وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی به وزارت آموزش و پرورش داده شد، دانشگاه فرهنگیان بازهم افزایش ظرفیت داشته و در هفته گذشته برای اولین بار در تاریخ کشور آزمون اختصاصیش را برگزار کرد.

صحرایی یادآور شد: برای جذب ۳۰ هزار دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان بیش از ۶۰۰ هزار متقاضی در دانشگاه فرهنگیان داشتیم، این نشان می‌دهد معلمی چقدر مورد توجه مردم است. کنکور اختصاصی و نظام جذب استاد اختصاصی دارد و یک معماری جدید برای تربیت معلم در دانشگاه فرهنگیان پایه‌گذاری شده است.

وی با بیان اینکه کار مهم دیگر ما در سال گذشته تقویت بیش از پیش معاونت پرورشی بود، گفت: ما برای هر مدرسه به یک مربی پرورشی نیاز داریم که تعداد بسیار زیادی از مدارس کشور مربی و معاون پرورشی نداشتند؛ امروز آزمون استخدامی جذب مربی پرورشی و تربیت بدنی و مشاور در سراسر کشور برگزار شد و دقایقی پیش به پایان رسید، ۴۰۰ هزار نفر از علاقه‌مندان با یکدیگر رقابت کردند که ۱۹ هزار نفر از آن‌ها در این رشته جذب می‌شوند.

وی ادامه داد: در امور پرورشی کار‌های بزرگی انجام شد، اولین اقدام طرحی به نام «امید، ایمان، خودباوری، خردورزی، نشاط و هویت» که همه کلمات آن برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب است طراحی شد و بر مبنای آن سامانه‌هایی ایجاد شد و فعالیت‌های پرورشی گسترده در سراسر کشور انجام گرفت.

وزیر آموزش و پرورش افزود: بیش از هشت میلیون دانش‌آموز در این طرح فراگیر شرکت کردند و بیش از هشت هزار گروه سرود در کشور شکل گرفت، بیش از ۱۳.۵ میلیون نفر روز اردوی راهیان پیشرفت، راهیان نور، زیارت اولی‌ها و سایر اردو‌ها برگزار کردیم که امسال نیز نهضت اردویی را دنبال می‌کنیم.

صحرایی با بیان اینکه مراسم اعتکاف سال گذشته تاریخی بود، افزود: ۴۴۰ هزار دانش‌آموز در بیش از ۲۸۰۰ مدرسه معتکف شدند و دشمنان که گفته بودند نسل جدید همانند نسل گذشته نیستند را ناامید کردند.

وی ادامه داد: ۱۲۷ درصد رشد معتکفین در میان دانش آموزان را داشتیم، در ماه مبارک رمضان محفل‌های قرآنی دانش آموزی شکوه پیوسته‌ای داشت، ۲۰ هزار محفل در ماه مبارک رمضان برگزار و از خادمان و قهرمانان قرآنی تجلیل شد. جشن‌های تکلیف برگزار و باشگاه قله‌های فرهنگی و ادبی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شکل گرفت که نشان از عزم این کانون جهت تحول در امور پرورشی و تربیتی است.

وزیر آموزش و پرورش با تشریح اقدامات انجام شده برای تقویت مدارس دولتی، اظهار داشت: قانون برای آن‌ها تدوین شده و پیوسته به دنبال اصلاح وضع آن‌ها هستیم؛ قانون مدارس غیردولتی توسط مجلس اصلاح شد، مهد‌های کودک در سراسر کشور ساماندهی و بعد از ۱۲ سال اولین آئین نامه اجرایی سند تحول بنیادین با نام آئین نامه توسعه و تقویت مهارت‌های دانش آموزان از هیأت دولت بیرون آمد.

دیگر خبرها

  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • ۸ دستاورد علمی برپایی رویداد صدرا در دانشگاه آزاد بوئین‌زهرا
  • برگزاری میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت از سوی پارک فناوری پردیس
  • نخستین آیین‌نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش تصویب شد
  • نخستین آیین نامه اجرایی سند تحول آموزش و پرورش پس از ۱۲ سال تصویب شد
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ ۵۰ دانشجو در فاز نخست شاغل می‌شوند
  • راه‌اندازی یک واحد صنعتی در دانشگاه آزاد شاهرود/ اشتغال ۵۰ دانشجو در فاز نخست